Rahvuste liiga publikuhuvi oli võrreldes valiksarjaga väiksem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome jalgpallikoondise vaheline kohtumine Rahvuste liigas oli Eesti vaadatuid kodumäng.
Eesti ja Soome jalgpallikoondise vaheline kohtumine Rahvuste liigas oli Eesti vaadatuid kodumäng. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Möödunud aastal esmakordselt käima lükatud UEFA jalgpalli Rahvuste liiga alagruppide kohtumistele käis tribüünidel keskmiselt kaasa elamas 17 701 inimest.

Kõige suurem publikuhuvi oli tugevaimas liigas ehk A-liigas, kus põnevaid vastasseise käis keskmiselt vaatamas 44 156 inimest. Suurim arv fänne väisas Inglismaa – Hispaania kohtumist, kui Wembley staadionil oli 81 392 pealtvaatajat.

C-liigat, kuhu kuulus ka Eesti koondis, jälgis tribüünidel keskmiselt 9099 inimest. Eesti vaadatuim kodumäng oli oktoobris A. Le Coq Arenal peetud kohtumine Soomega, mida külastas 8087 pealtvaatajat. Keskmiselt käis Lillekülas koondise kodumängudel 5566 inimest. Üle-eelmisel aastal toimunud MM-valiksarja puhul oli keskmiseks pealtvaatajate arvuks 6108, 2016. aasta EM-valiksarjas oli see 7362.

Rahvuste liiga jätkub selle aasta suvel poolfinaalidega, kui 5. ja 6. juunil lähevad vastamisi Portugal – Šveits ja Holland – Inglismaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles