Otsepilt kell 14: riigikogu komisjonide ühisistung keskendub nullbaasiga eelarvestamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon ja rahanduskomisjon arutavad tänasel avalikul ühisistungil eelarve põhjaliku analüüsi ning sealhulgas nullbaasiga eelarvestamise vajadust. Lisaks rahandusministeerium esindajatele on kohal ka peaminister Jüri Ratas ning riigikontrolör Janar Holm. 

Seoses üleminekuga tegevuspõhisele eelarvestamisele, plaanib rahandusministeerium juba järgmise aasta riigieelarvet uuel kujul ja uuendatud infoga.

«Riigikogu peab ministeeriumile andma omapoolse sisendi, millistest printsiipidest lähtuvalt ja mis kujul soovitakse riigieelarve kujundamist näha. Samuti infot selle kohta, millise detailsusega peaks riigieelarve seaduses ja selle seletuskirjas esitatud informatsioon olema,» selgitas riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Aivar Sõerd.

Asjaga on kiire, sest riigikogu praegune koosseis lõpetab just siis, kui alustatakse uue riigi eelarvestrateegia koostamist. «Viimaste aastate praktika on näidanud, et riigieelarve on just strateegiaga oma piirjooned saanud,» lisas Sõerd.

Täna kuuldakse ära peaminister Jüri Ratase ettepanekud riigieelarve põhjalikuks revisjoniks ning uuritakse rahandusministeeriumilt, kas nn nullbaasiga eelarvestamist oleks võimalik rakendada juba 2020. aasta riigieelarvet ette valmistades. 

«Tegevuspõhisele eelarvele üleminekul tuleks eelkõige vaadata, et eelarve menetlemisel oleks võimalik jälgida kulude detailset jaotust teenuste ja programmide lõikes,» lisas rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles