Kunstimuuseumi vana maja oksjonil osales üks huviline

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstimuusemi majana tuntud Vallikraavi 14 oksjon lõppes eile. Kas kinnistu sai uue omaniku, selgub pärast dokumentide kontrollimist.
Kunstimuusemi majana tuntud Vallikraavi 14 oksjon lõppes eile. Kas kinnistu sai uue omaniku, selgub pärast dokumentide kontrollimist. Foto: Margus Ansu

Eile kell üks päeval lõppenud Tartu kunstimuuseumi vana maja avalikule enampakkumisele tuli üks pakkumus. Kas avariilises seisus Vallikraavi 14 hoone ja kogu kinnistu leidis uue omaniku või ei, selgub mõne päeva pärast.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) pani mullu kevadest talle kuuluva Vallikraavi 14 kinnistu alghinnaga 520 000 eurot oksjonile eelmise aasta novembris. Kes oksjonil ainsa pakkumuse tegi ning kui suur oli selle hind, Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper eile ei avalikustanud. «Pärast esitatud dokumentide läbivaatamist saame rohkem infot anda,» selgitas ta. Dokumentide läbivaatamine peaks lõppema selle nädala keskel.

Raekoja platsist poole kilomeetri kaugusele jääv Vallikraavi 14 kinnistu on 2592 ruutmeetrit suur, hoones on pinda 1266 ruutmeetrit. Sealsed ehitised on väga halvas seisus ja vajavad kapitaalremonti. Aastal 1876 elumajaks ehitatud Vallikraavi 14 hoonele on 2016. aastal tehtud ekspertiis, milles hinnati lagede puidust peatalade seisukord kriitiliseks. Samuti on vaja rekonstrueerida katus, suurendada hoone soojuspidavust, uuendada vundament jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles