Video: Kertši väinas hukkus laevade põlengus vähemalt 14 meremeest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljutine keemiaõnnetus Mustal merel nõudis 14 inimelu. Fotol: põlev laev Kertši väinas.
Hiljutine keemiaõnnetus Mustal merel nõudis 14 inimelu. Fotol: põlev laev Kertši väinas. Foto: KerchFM/TASS/Scanpix

Mustal merel Kertši väina lähedal hukkus esmaspäeval kahe gaasitankeri põlengus vähemalt 14 meremeest ja viis on kadunud, teatas Venemaa mere- ja jõetranspordi amet.

«Meil on 11 surnukeha,» ütles ameti kõneisik Aleksei Kravtšenko AFP-le. «Veel kolm inimest vajusid vee alla päästjate silme all,» lisas ta. 

Kaksteist inimest jäid Kravtšenko sõnul ellu, kuid viie saatus on teadmata.

Krasnodari krai haiglad valmis päästetud meremehi vastu võtma, ütles kuberner Venjamin Kondratjev Interfaxile.

Kertši väina lähedal süttis esmaspäeval kaks Tansaania lipu all sõitvat gaasitankerit - Kandy ja Maestro. Kahe aluse pardal oli ühtekokku 31 meremeest Indiast ja Türgist.

Laevad olid ankrus neutraalsetes vetes, umbes 15 meremiili kaugusel Venemaa okupeeritud Krimmi poolsaare Takili neemest.

Tulekahju puhkes ajal, mil ühelt laevalt ilmselt pumbati kütust teisele. Mõlema aluse meeskonnad olid sunnitud üle parda hüppama.

Päästeoperatsioon jätkub.

Õnnetus juhtus Kertši väina lähedal, mis on Venemaa ja Ukraina pingete keskpunktis.

25. novembril ründasid Vene piirivalve ja eriüksuslased Kertši väinas kolme Ukraina mereväe laeva, hõivasid alused ja pidasid kinni nende meeskonnad.

Vastasseis oli esimene avalik sõjaline kokkupõrge Kiievi ja Moskva vahel pärast 2014. aastat, mil Venemaa hõivas Krimmi ja Ida-Ukrainas algas Kremli-meelne ülestõus. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles