Venelased kardavad Kuriilideta jäämist

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval Moskva tänavatele kogunenud meeleavaldajad kutsusid plakatitega Jaapanit oma käsi Kuriili saartest eemale hoidma.
Pühapäeval Moskva tänavatele kogunenud meeleavaldajad kutsusid plakatitega Jaapanit oma käsi Kuriili saartest eemale hoidma. Foto: Sergei Savostjanov/TASS/SCANPIX

Neli vaidlusalust saart Kuriili arhipelaagis on põhjus, miks enam kui 70 aastat pärast Teise maailmasõja lõppu pole Jaapani ja Venemaa vahel sõlmitud rahulepingut. Praegu ei näita kumbki riik ametlikult märke võimalikest järeleandmistest, aga meedia andmetel võidakse salaja arutada mõlema riigi elanikele vastumeelset lahendust.

Väljaanne Bloomberg kirjutas vahetult enne tänast kohtumist Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Jaapani peaministri Shinzō Abe vahel ühe anonüümseks jäänud Venemaa valitsuse ametniku ja ühe Jaapani diplomaadi ütlustele tuginedes, et Venemaa võib loovutada Jaapanile neljast vaidlusalusest saarest kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles