Valimisvalvurid kutsuvad taas teavitama ebaausatest kampaaniavõtetest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalal asuvad valimiskampaaniatel silma peal hoidma valimiste valvurid, kelle ülesanne on jälgida valimisvõitluse vastavust heale valimistavale.

Hea valimistava on koostatud selleks, et tagada valimiskampaaniates ausa mängu põhimõtete järgimine ja austav suhtumine valijasse, tugevdada demokraatiat ja tõsta valijate teadlikkust.

Hea valimistava keskendub neljale teemale: valimiskulude läbipaistvus, avalike vahendite kuritarvitamine, valimiskampaaniate sisulisus ning kandidaatide seisukohtade avalikkus.

Valimiste valvurite koordinaatori Andrei Liimetsa sõnul on Eesti demokraatia piisavalt küps teadmistepõhiseks ning argumenteeritud aruteluks ja ebaausad valimisvõtted alandavad nii kandidaati ennast kui ka valijat. «Kandidaadid peaksid oma eeskujuga välja tooma parima demokraatlikest valimistest. Valimiste valvurite eesmärk on juhtida kriitilist tähelepanu neile, kes tegutsevad vastupidiselt, aga ka tunnustada teistpidi just neid, kes suudavad viia läbi sisulisi ja ausaid valimiskampaaniaid.»

Hea valimistava teksti leiab SIIT.

Hea valimistava valvuritena löövad sel aastal kaasa Andrus Karnau, Anna Karolin, Helen Tammemäe, Mari-Liis Jakobson, Evelin Pärn-Lee, Tarmo Jüristo, Tõnis Saarts ja Urmas Vaino. Kõik hea valimistava valvurid osalevad vabatahtlikena.

Kõigist rikkumiskahtlustest palutakse teada anda aadressil valimistava@heakodanik.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles