Algab konkurss endise NO99 ruumide kasutamiseks (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
08.novembril 2018. aastal andis teater NO99 viimase etenduse Sakala 3 majas. F
08.novembril 2018. aastal andis teater NO99 viimase etenduse Sakala 3 majas. F Foto: Mihkel Maripuu

Sihtasutus Vanalinna Teatrimaja ja kultuuriministeerium kuulutavad välja ideekonkursi, et leida tegevus teatrimajja Tallinnas aadressil Sakala 3. Konkursil valitakse välja üks või ka mitu ideed, mille üle hakatakse pidama täpsustavaid läbirääkimisi.

Kultuuriministeerium kinnitas teatri NO99 tegevuse lõppemisel, et teatri vajadusele kohandatud ruumid jäävad etenduskunstidele. Majas toimub ka praegu avalikke sündmusi, kuid kultuuriministeerium soovib hoonesse püsivat etendustegevust.

«Riik on Sakala 3 teatrimajja pidevalt investeerinud, kuid sama oluline on teatris sisu, mis peab publikut kõnetama. Mitmeid huvitavaid mõtteid on juba tutvustatud nii kultuuriministeeriumile kui ka ajakirjanduse kaudu avalikkusele, kuid kõigile võrdse võimaluse tagamiseks on tähtis ideid kõrvutada, mõtteid omavahel võrrelda ning kandvamad välja valida,» ütles kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein.

Kultuuriministeerium püüab konkursiga leida ideid, mis avardaksid etenduskunstide piire, oleksid uuenduslikud ja kõnetaksid publikut ka rahvusvahelisel areenil. Samamoodi on oodatud eri valdkondi siduvad ettepanekud, mis on olemasolevates ruumides elluviidavad. Konkursil osalejate küsimustele vastamiseks korraldab kultuuriministeerium veebruaris infopäeva, mille toimumise täpse aja teatab ministeerium oma kodulehel jaanuari lõpuks.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada idee kirjeldus, eeldatav eelarve, ajakava, loomingulise meeskonna tutvustus ning vajadusel ka võimalike koostööpartnerite loetelu 1. märtsiks 2019 kell 17.00. Materjalid tuleb esitada digitaalselt allkirjastatult aadressil min@kul.ee märgusõnaga Sakala 3. Idee või ideed, mille üle hakatakse pidama läbirääkimisi, valivad SA Vanalinna Teatrimaja ja kultuuriministeeriumi esindajad ning kolm etenduskunstide eksperti välja aprillis.

Sakala 3 teatrimaja haldab SA Vanalinna Teatrimaja, mille asutajad on SEB, Tallinna linn ja riik. Vanalinna Teatrimaja kannab hoolt ka selle eest, et etendustegevus majas ei katkeks ka perioodil, mil endine teater NO99 enam ei tegutse, kuid uus pidev tegevus majas veel alanud ei ole. Täpsem informatsioon ning korduma kippuvad küsimused on kultuuriministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles