Usain Bolt lõpetas ka jalgpallurikarjääri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt riputab juba varna juba elu teised sportlasjalanõud. Putsad leiavad koha naelikute kõrval.
Usain Bolt riputab juba varna juba elu teised sportlasjalanõud. Putsad leiavad koha naelikute kõrval. Foto: Bai Xuefei/imago/Xinhua/Scanpix

Kaheksakordse olümpiavõitja Usain Bolti sportlaskarjäär on nüüd ametlikult lõppenud. Kui pärast 2017. aastal naelikute varna riputamist lootis sprinter läbilööki profijalgpallurina, siis nüüdseks on ta leppinud, et vutitähte temast ei saa.

Bolt käis pärast kergejõustikukarjääri lõppu mööda maailma jalgpalliklubisid ringi ja näitas oma oskusi. Jamaikalase kõige pikemaks peatuspaigaks jäi Austraalia klubi Central Coast Mariners, kus ta mitu kuud treenis ja ka sõpruskohtumistes väravavõrku sahistas, kuid lepingut mängimaks Austraalia kõrgliigas Bolt ei teeninud.

«See oli hea kogemus. Nautisin meeskonna osa olemist, see oli hoopis teistsugune kergejõustikust ning kuniks see kestis, oli lõbus,» vahendab ESPN Bolti sõnu.

Pärast Marinersist lahkumist pole Bolti jalgpalliseikluste kohta midagi kuulda olnud ja olümpialegend tunnistab isegi, et selle etapiga tema elus on nüüd kõik. Uued ajad, uued kombed. «Teen lihtsalt palju erinevaid asju. Spordielu on otsas, nii et nüüd liigun muude toimetuste juurde. Mul tuleb torust palju erinevaid asju, nii et nagu ma ise ütlen, kastan varbad kõikjal vette ja üritan nüüd ärimees olla,» selgitab Bolt oma praegust igapäeva.

Bolt võitis aastatel 2008-2016 kõik olümpiamängude sprindidistantsid (100m, 200m, 4x100m), kuid kaotas hiljem Pekingi teatekulla tiimikaaslase Nesta Carteri dopingupatu tõttu. Jamaikalane on ka 11-kordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles