Pool sajandit lasteaias käinud Tiina Mitt jääb koduseks

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sipsiku rühmas algavad päevad hommikuringiga, kus õpetaja Tiina Mitt räägib lastega elulistel teemadel ja jagab kätte ülesanded.
Sipsiku rühmas algavad päevad hommikuringiga, kus õpetaja Tiina Mitt räägib lastega elulistel teemadel ja jagab kätte ülesanded. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval täitus Tartus Karlova lasteaias Helika töötaval õpetajal Tiina Mitil, keda 2013. aastal tunnustati aasta lasteaiaõpetaja aunimetusega, 50 aastat esimesest tööpäevast. Selle aja jooksul on toimunud palju muutusi: kasvatajatest said õpetajad, asutuse lasteaiast linna lasteaed, ka tehnoloogia on arenenud ja iga teise sõna ette käib «nuti». Aga Miti sõnul on lapsed ikka samasugused nagu pool sajandit tagasi.

«Lasteaed ei ole kool. Õppimine jäägu kooli, lasteaias jagan tarkusi kasvatuse kaudu. Meil ei hakanud lapsed õppima tähti, hakkasime hoopis tähtedega mängima. Saime tähtedega sõbraks. Ja kui tähed on juba head sõbrad, siis tulevad ka sõnad ja laused. Ja selline süsteem on seni toiminud. Meil juba kõik loevad, kes kehvemini, kes paremini, aga saame mängida neid mänge, kus on vaja lugemisoskust,» rääkis lasteaiaõpetaja Tiina Mitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles