Raudteerööpaid varastanud sakslane teenis kopsaka pensionilisa (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal elav pensionär teenis pensionilisa raudteerööbaste varastamisega.
Saksamaal elav pensionär teenis pensionilisa raudteerööbaste varastamisega. Foto: Caro / Ruffer / Caro / Ruffer / Scanpicx

Saksamaal vahistati pensionär, kes varastas 90 tonni raudteerööpaid ja teenis sellega üle 16 000 euro.

Eile viidi Saksamaal Görlitzi linnas 80 politseiniku osavõtul läbi ulatuslik haarang, mille käigus vahistati 73-aastane sakslane. Kahtlustuse kohaselt varastas mees 600 meetrit raudteerööpaid ja teenis nende vanarauaks müümise eest ligikaudu 16 000 eurot, vahendas kohalik meedia.

Görlitzi politsei sõnul võttis operatsioonist osa nii suur hulk korrakaitsjaid, sest kahtlusalune on varemgi võimudega pahuksis olnud, näiteks on teda süüdistatud relva omamises ja relvaseaduse rikkumises.

Saksamaa idaosas Saksimaa liidumaal aset leidnud politseioperatsiooni raames leiti mehe korterist 10 000 eurot ja ebaseaduslik relv.

Kokku varastas mees ligikaudu 90 tonni Görlitzi linna lähedal asunud vanu raudteerööpaid, millel rongid enam ei sõitnud.

Juhtumiga pööratakse tähelepanu pensionäride kasvavale vaesusriskile Saksamaal, eriti riigi idaosas. Valitsuse sõnul on peaaegu poolel Saksa vanuritest pension väiksem kui 800 eurot kuus, mis sageli pole piisav elamiskulude, toidu ja transpordi eest tasumiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles