Viljandist ei leidnud fotograaf täna ühtegi valimisreklaami

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaseks olid Viljandi põhilistest reklaamipindadelt valimisreklaamid kadunud.
Tänaseks olid Viljandi põhilistest reklaamipindadelt valimisreklaamid kadunud. Foto: Marko Saarm

Tänaseks peavad kõik riigikogu valimistel osalevate kandidaatide välireklaamid linnapildist olema kadunud, mistõttu käis Sakala fotograaf hommikupoolikul Viljandis reklaamplakateid otsimas. Vähemalt esialgu ei tuvastanud toimetus ühtegi seaduserikkujat.

Poliitilised välireklaamid on lubatud kuni riigikogu valimise aktiivse valimisagitatsiooni alguseni. Alates 23. jaanuarist kuni 3. märtsini 2019 (riigikogu valimise päevani) on seaduse järgi keelatud üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel ning muu poliitiline välireklaam.

Näitena muu poliitilise reklaami kohta on riigikohus nimetanud erakonna tunnuslauset. Poliitilise välireklaamina on hinnatav ka reklaam, millel olev logo või muu eraldusmärk on erakonna või valimisliidu logost või muust eraldusmärgist küll mõneti erinev, kuid viimasega siiski äravahetamiseni sarnane.

Keelatud poliitilise välireklaami juhtumitega tegeleb politsei (tel 112).

Hea lugeja, kui leiad täna linnapildist valimisreklaami, saada pilte aadressil digisakala@ajaleht.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles