Hudsoni jõest leitud Saudi õed sooritasid enesetapu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabiast pärit õed, 23-aastane Rotana Farea ja 16-aastane Tala Farea.
Saudi Araabiast pärit õed, 23-aastane Rotana Farea ja 16-aastane Tala Farea. Foto: HO / AFP/Scanpix

Läinud aasta oktoobris New Yorgi Hudsoni jõest leitud õdede surma põhjuseks oli enesetapp, teatasid lahangu läbi viinud kohtueksperdid, vahendab CNN.

Kaks Saudi Araabiast pärit õde, 23-aastane Rotana Farea ja 16-aastane Tala Farea, olid Ühendriikides elanud kaks kuni kolm aastat. «Täna jõudsime otsusele, et Farea õdede surma põhjuseks oli enesetapp,» ütles nende lahangu läbi viinud Barbara Sampson.«Õed sidusid end kokku ja viskusid Hudsonisse.»

Naise laibad leiti Hudsoni jõe kaldalt 24. oktoobril. Nad kandsid sarnaseid musti retuuse ja karusnahaga ääristatud jopesid. Politsei sõnul olid nad kleeplindiga kokku kleebitud nii, et see hoiaks neid koos ka vees. Samas polnud kleeplint mõeldud nende piiramiseks.

Õed olid öelnud, et teevad enne endile viga või enesetapu kui naasevad Saudi Araabiasse. Nad elasid varjupaigalaadses asutuses Fairfaxis. Viimati nähti neid seal koos 24. augustil.

Saudi ametnik eitas, et Saudi Araabia andis õdedele ja nende USAs elavale emale käsu kodumaale naasta. Pole teada, kas õed taotlesid Ühendriikidelt asüüli. Saudi ametniku sõnul oli õdede emale antud tema immigratsioonistaatuse tõttu käsk lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles