Töötajate arvu kärpimine seab Soome politsei raskesse seisu (1)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seppo Kolehmainen kinnitab, et kuigi Soome politseinike arv on kümne aastaga vähenenud 800 võrra, raskete kuritegude uurimises järeleandmisi ei tehta ning ka poliitikud on lõpuks olukorra kriitilisusest aru saanud.
Seppo Kolehmainen kinnitab, et kuigi Soome politseinike arv on kümne aastaga vähenenud 800 võrra, raskete kuritegude uurimises järeleandmisi ei tehta ning ka poliitikud on lõpuks olukorra kriitilisusest aru saanud. Foto: Erik Tikan

Nagu Eestiski on politsei ka Soomes teinud läbi erinevaid reforme ja kunagisest 217 politseijaoskonnast on paarikümne aastaga alles jäänud 11. Soome politsei peadirektori Seppo Kolehmaineni sõnul on praegu iga jaoskond võimeline täitma kõiki politsei ees seisvaid ülesandeid, mis väikeste üksuste puhul oli võimatu ja mistõttu tuli varem pidevalt naaberriikidelt abi paluda.

Soome politsei üldine olukord on hea, kuid probleemidest rääkides nimetab politseijuht piisava rahastuse puudumist. «Olen olnud politseis 37 aastat ja see teema on pidevalt üleval, kuid sellega ei saa harjuda,» tunnistas Kolehmainen Postimehele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles