Asepeaminister: Vene kosmosetööstus on kriisist üle saanud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Borissov.
Juri Borissov. Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Vene kosmosetööstus ületas 2018. aastal kriisipunkti, ütles Juri Borissov kolmapäeval.

«Hindasime 2018. aasta jooksul (Roskosmose) uue juhtkonna tegevust. Kriis, ma arvan, on möödas. See tekkis korporatsioonis umbes mullu teises kvartalis,» sõnas Borissov.

Asepeaminister vestles pärast riikliku kosmoseagentuuri Roskosmos ja selle ettevõtete rahandus-majanduslikule olukorrale pühendatud nõupidamist peaminister Dmitri Medvedevi juures ajakirjanikega ja tõi näiteks eelarvevahendite kasutuselevõtu, mis oli 2018. aasta teises kvartalis vaid 22 protsenti.

«Kõige väiksem näitaja kõikide tööstusalade peale. Olemuselt tuli kolmveerand kõikidest kavandatud meetmetest ja mahtudest täita poole aastaga, mis on iseenesest võimatu,» märkis Borissov. 

Ta meenutas, et sellega seoses tuli kooskõlastatult Vene valitsusega loobuda hulgast 2018. aastaks kavandatud ettevõtmistest. Seda tehti muuseas rahalise olukorra parandamiseks Hruništševi-nimelises keskuses.

«Mida tõi see kaasa? Kui võrrelda riigikorporatsiooni mulluseid töönäitajaid, siis eelarvevahendite kasutamata jätmine oli umbes 16 protsenti. See on tohutu summa,» sõnas asepeaminister.

Hea eeskujuna tõi ta välja olukorra 2018. aasta teises pooles, kui pärast kaadrivahetust ja Roskosmose uue juhtkonna meetmeid hakkas olukord paranema. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles