Saadik: Venemaa alustas Vene-Valgevene liitriigi lepingu ülevaatamist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja tema Valgevene ametikaaslane Aleksander Lukašenko.
Vene president Vladimir Putin ja tema Valgevene ametikaaslane Aleksander Lukašenko. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP/SCANPIX

Moskva asus üle vaatama 1999. aastast pärinevat Vene-Valgevene liitriigi loomise lepingut, ütles Venemaa saadik Valgevenes Mihhail Babitš.

«Vene pool rühmast on asunud töö kallale. Praegu inventariseeritakse blokiti kõiki liidulepingu sätteid: majandus-, sotsiaal, riigihaldus- julgeoleku- ja relvastusblokk. Kõiki lepingu sätteid, mis pandi paika 1999. aastal, menetlevad vastavad võimuorganid,» lausus Babitš Gomelis.

Vene saadiku sõnutsi seisneb töö erilisus selles, et viie aasta eest allkirjastati Euraasia Majandusliidu (EML) loomise lepe. Ta selgitas, et osa liidulepingu sätteid on juba välja võetud ja Euraasia tasemele üle viidud, seepärast on tähtis mitte dubleerida Euraasia organitele antud volitusi ja säilitada liidulepingus vaid need õigussuhted, mis peavad olema kahepoolses formaadis.

Babitši sõnul annab Moskva pärast selle töö lõppu oma ettepanekud üle Minskile, et too tuleks välja oma vastuettepanekutega.

«Kohe, kui ettepanekud kokku pannakse, esitab Venemaa need Valgevene partneritele, et kuulata ära tähele- ja ettepanekud. Loodame, et Valgevene käitub samamoodi,» ütles Vene diplomaat.

Pärast kooskõlastatud ettepanekute väljatöötamist esitab töörühm need menetlemiseks mõlema riigi presidendile.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles