Kambja valla nimeküsimus jääb uue valitsuse lahendada

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuus

Haldusreformi järel tekkinud Kambja valla rahvas ootab juba möödunud suvest saadik, et vabariigi valitsus otsustaks, kas uus ühendvald jätkab tegutsemist Kambja valla nime all või muudab valitsus Kambja valla hoopis Ülenurme vallaks. Viimast varianti toetas enamik valla nimeküsimuse rahvahääletusel osalenutest ning selle otsuse kinnitas mullu ka Kambja vallavolikogu.

Nimeküsimusega tegelenud riigihalduse minister Janek Mäggi möönis, et otsustamine on piinlikult pikale veninud, kuid ilmselt ei jõua praegu ametis olev valitsus seda enne valimisi lahendada. «Ma olen teinud kõik endast oleneva ja vastava eelnõu valitsusele edastanud, kuid paraku ei jõua valitsuskoalitsioonipartnerid nimeküsimuses poliitilisele kokkuleppele,» põhjendas minister.

Ta selgitas, et valitsuse ühe koalitsioonipartneri kohalik esindus pole Kambja vallavolikogu pakutud nimemuudatusega nõus ning seepärast pole valitsus seni ka otsust langetanud. Seda, milline koalitsioonipartneritest nimemuudatusega nõus pole, riigihalduse minister välja ütlema ei soostunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles