«Jackassi» staar tuleb Simple Sessionile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bam Margera.
Bam Margera. Foto: Simple Sessioni pressimaterjalid

Saku Suurhallis 2.–3. veebruarini toimuvast Simple Sessionist saabuvad esmakordselt osa saama ka rulatajast meediastaar Bam Margera ning profirulataja Danny Way. Simple Sessionile on võimalik otseülekannete vahendusel kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Mõlemad mehed saabuvad Eestisse koos, olles juba aastaid lähedased sõbrad nii USAs elades kui ka reisikaaslased hiljutisel Prantsusmaa-reisil. Võistlema kumbki Simple Sessionil ei hakka – visiit toimub puhtalt elamuse eesmärgil, kuna Tallinn ekstreemspordiringkondades tänu Simple Sessionile väga kuulus on.

39-aastane Bam Margera on laias maailmas tuntud ennekõike kui 2000. aastate alguse MTV kultuslike telesaadete «Jackass» ning sellele järgnevalt «Viva La Bam» osaline, milles profirulataja koos oma sõpradega ekraanil ennekuulmatuid krutskeid korda saatsid. Tal on ka oma tegelane mitmes «Tony Hawk Pro Skater» frantsiisi videomängus. Tänaseks profirulataja karjääri lõpetanud Margera tegutseb ka muusiku ja ettevõtjana – tal on omanimeline aksessuaaribränd BamMerch, mille tootmine on seotud Eestiga. Kuigi Simple Sessionile tuleb ta esimest korda, on Tallinn Margerale juba tuttav koht, kuna mees on Eesti e-resident. 

44-aastane Danny Way on kahel korral maineka Thrasheri ajakirja poolt aasta rulatajaks nimetatud rulasportlane (1991 ja 2004), kes on tuntud ekstreemsete trikkide poolest: ta on hüpanud rulal välja helikopterist, sõitnud hiiglaslikel rämpidel ja hüpanud rämbi abil üle Suure Hiina müüri. Dany Way nimel on suvistelt X-Mängudelt viis kuldmedalit ja üks hõbe, kus rulataja on võidutsenud suurtel hüpetel ehk Big Air ja High Air võistlustel. Way on ka ühe maailma kuulsaima rulabrändi Plan B asutajaliikmeid ning saadikuid. 

Simple Sessionile saabub tänavu esmakordselt ka videomängude staar ning vaieldamatult maailma kuulsaim rulataja Tony Hawk. 16-kordne X-Mängude medalivõitja, 50-aastane rulatäht saabub Eestisse 1. veebruari õhtul ning viibib siin terve nädalavahetuse, nautides vabadel hetkedel Tallinna võlusid. Pühapäevaste finaalide ajal asub Hawk Red Bull TV ülekandes rulaeksperdina võistlusi kommenteerima. 

Ekstreemimaailma talvisest suursündmusest võtavad sel korral osa ligikaudu 160 oma ala tippu 30 riigist, tehes sellest planeedi kõige rahvusvahelisema ekstreemspordisündmuse. Kohal on kümneid X-Mängude kuldmedaliste, maineka Dew Touri võitjaid, maailmameistreid ning eelmiste aastate Simple Sessionite võitjaid. Tegu saab olema korraliku soojendusega ka tulevasteks Tokyo 2020 olümpiamängudeks, mille programmi BMX ja rulasport esmakordselt kuuluvad.

Võistlused lööb lahti laupäev, 2. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 3. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Esmakordselt on kavas eraldi ka naiste rulavõistlus Sister Skate Session ning enne võistlusi näeb soojenduseks ka tipptasemel tõukerattasõitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles