Müürsepp ja Kalev/TLÜ näitasid VEFi vastu sisu, Kalev/Cramo võttis jõuga oma

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bamba Fall (palliga) Tallinna Kalev/TLÜ särgis.
Bamba Fall (palliga) Tallinna Kalev/TLÜ särgis. Foto: Sander Ilvest

Eesti-Läti korvpalliliigas olid täna võistlustules kaks Eesti meeskonda. Kui Tallinna Kalev/TLÜ andis lahingu liigatabeli teisele tiimile Riia VEFile ning pidi lõpuks tunnistama Läti meeskonna 93:83 paremust, siis BC Kalev/Cramo võitis võõral väljakul tulemusega 78:66 Jurmala Betsafe'i.

Sõle spordikeskuses toimunud nii-öelda väikse Kalevi ja VEFi vahelises vastasseisus võitis Läti tippklubi esimese veerandaja viie punktiga, kuid oli poolajaks juba 14-punktilises eduseisus. Teist mängu Kalevi peatreenerina ametis olnud Martin Müürsepa hoolealused suutsid küll jõuda seitsme punkti kaugusele, kuid väiksemaks vahe ei sulanud ning nõnda kuulus võit tulemusega 93:83 Riia meeskonna mängijatele.

Võitjate parimana tõid Jabril Durham ja Andris Misters võrdselt 18 punkti, Kalev/TLÜ eest sai Taylor Stafford kirja 21 silma, Bamba Fall lisas 17 silma.

Liigatabelis asub Kalev/TLÜ üheksa võidu ja üheksa kaotusega 15 meeskonna konkurentsis seitsmendal kohal, VEF on 17 võidu ja kahe kaotusega teisel positsioonil.

Eesti esiklubi Kalev/Cramo ja Jurmala vahelise kohtumise eel oli omajagu intriigi õhus, kuna eelmises omavahelises kohtumises leidis aset vahejuhtum, kui Kalev/Cramo tagamees Chavaughn Lewis vihastus teatavasti vastasmängija Ugis Pinete peale ning väljendas ka oma pahameelt rusikalöögiga vastu nägu. Kolmemängulise mängukeelu saanud ameeriklane jäi täna sekelduste vältimiseks kohtumisest eemale, sest Jurmala meeskond näitas kohtumise reklaamklipis poksikinnastes 40-aastast Läti korvpallilegendi Kaspars Kambalat, kes oli vahepeal tegelenud poksimisega ning lõpetas ühtlasi tänase matšiga oma karjääri.

Lõpuks kerkis viie veaga pingile kukkunud Kambala täna kaotajate koguni üleplatsimeheks, kui viskas 19 minutiga 20 punkti ning võttis maha kuus lauapalli. Cramo parimana tõi Janari Jõesäär 16 punkti. Branko Mirkovic lisas 13 punkti ning Reggie Lynch, Kristjan Kitsing ja Maksim Salaš võrdselt 10 silma.

Liigatabelis asub Cramo 14 võidu ja kahe kaotusega kolmandal kohal, 20 mänguga kümme võitu ja kümme kaotust kogunud Jurmala on kuuendal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles