Slovakkia valitsus eitas seotust endise luuretöötaja röövimisega Malis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali pealinn Bamako.
Mali pealinn Bamako. Foto: SCANPIX

Slovakkia ametnikud eitasid kolmapäeval, et on seotud riigi endise luuretöötaja Luboš Kosiku röövimisega tema kodust Malis.

Kosiku advokaat ütles teisipäeval, et relvastatud isikud röövisid Slovakkia luureteenistuse SIS endise ohvitseri oma Bamako kodust eelmisel nädalal.

Slovakkia valitsus nõudis Malilt kahe aasta eest Kosiku väljaandmist.  

Bratislava tahab tema väljaandmist seoses juurdlusega 1995. aasta inimröövi suhtes, millega võib olla seotud ka luureteenistus. 

«Me ei osalenud härra Kosiku röövimises,» ütles Slovakkia välisministeeriumi pressiesindaja Boris Gandel AFP-le. «Mul pole mingit informatsioon teiste võimude võimaliku rolli kohta,» lisas ta. 

«Meie ministeerium pole veel saanud Mali võimudelt kinnitust Luboš Kosiku inimröövi kohta,» lisas ta.

Slovakkia justiitsministri Gábor Gáli sõnul pole tal intsidendi kohta «mingit informatsiooni». 

Slovakkia avas 2017. aastal taas juurdluse 1995. aasta inimröövi suhtes, mille käigus rööviti toonase presidendi Michal Kováči poeg. Riigipea poeg Michal Kováč juunior leiti hiljem elusana Austriast.

Kahe aasta eest nõudis Slovakkia, et Mali deporteeriks Kosiku, kelle suhtes oli väljastatud rahvusvaheline vahistamismäärus, milles süüdistatakse teda Kováči röövis osalemises. Mali võimud ei andnud meest välja ja vabastasid Kosiku vanglast mullu novembris. 

Mali kohtuallika teatel pole Bamako Kosiku röövimisega seotud. Eelmisel aastal ütles endine luuretöötaja Kosik telefoniintervjuus, et on valmis andma Kováči juhtumi kohta kohtuvõimudele ütlusi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles