Valitsus nimetas haridusministeeriumi kantsleriks Mart Laidmetsa (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laidmets.
Mart Laidmets. Foto: Kristjan Teedema

Valitsus nimetas haridus- ja teadusministeeriumi uueks kantsleriks Mart Laidmetsa, kes töötas seni SA Innove juhatuse liikmena, edastas ministeerium. 

Haridus- ja teaduminister Mailis Repsi sõnul tunneb Laidmets suurepäraselt haridus- ja teadusministeeriumi vastutusvaldkondi ja ministeeriumi endise asekantslerina ka organisatsiooni ennast.

«Mart Laidmets on olnud ministeeriumis nii kõrghariduse osakonna juhataja kui ka asekantsler, kes on kureerinud üldharidust, kutseharidust, täiskasvanuharidust, noortepoliitikat ja koolivõrgu ning õpetajatega seonduvaid küsimusi. Ministeeriumi hallatava sihtasutuse juhatuse liikmena oli tema ohjata muuhulgas ka õppekava ja haridusuuenduste temaatika. Seega on tal otsene töökogemus kõikide haridustasemete juhtimisel. Mardi isikuomadused lubavad tal olla suurepärane tippjuht ja inimlik eestvedaja,» sõnas Reps.

Laidmetsa sõnul on haridus- ja teadusministeeriumil väga suur vastutus, et kogu ühiskond oleks valmis pidevalt õppima ja omandama uusi oskusi. «Koos partneritega nii haridussektorist kui ka väljapool seda on seatud ja seadmisel ambitsioonikad eesmärgid, mille saavutamiseks tuleb panustada ühtse meeskonnana,» lisas Laidmets.

Laidmets on olnud tegev ka rektorite nõukogus ja Tartu Ülikooli rektoraadis. Samuti on olnud ta Uppsala Ülikooli teadur, riigikogu kantselei nõunik ja peaministri abi. 

Kantsleri ametiaeg kestab viis aastat.

Valitsus vabastas ministeeriumi senise kantsleri Tea Varraku ametist möödunud aasta 20. detsembri istungil, Varraku viimane tööpäev oli 20. jaanuaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles