Austraalia kuumalaine nõudis sajakonna metsiku hobuse elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia kuumalaine põhjustas sajakonna metsiku hobuse hukkumise.
Austraalia kuumalaine põhjustas sajakonna metsiku hobuse hukkumise. Foto: RALPH TURNER HANDOUT / EPA / Scanpix

Austraalia lõunaosas kerkis õhutemperatuur täna 49 kraadini, mille tõttu pakuti elanikele tasuta külma õlut, puudelt kukkus maha kuumarabandusega nahkhiiri ja suri sadakond metsikut hobust.

Riigi meteoroloogiabüroo teatel registreeriti Adelaide'ist põhja pool 49,5 kraadi Celsiuse järgi, samas kui kesklinnas oli temperatuur 47,7 kraadi juures, purustades 1939. aastal püstitatud varasema kuumarekordi.

Kohalik kuumarekord on löödud rohkem kui 13 linnas üle Lõuna-Austraalia osariigi. Täna teatas osariigi päästeamet, et viimase päevaga on kuuma tõttu erakorralist abi saanud 44 inimest.

Tervishoiuametid väljastasid ka hoiatuse, et inimesed väldiks kontakti sadade puudelt kuumarabanduse tõttu langenud nahkhiirtega.

Kesk-Austraalia ametivõimud teatasid, et pidid magama panema üle 50 halvas seisus metshobuse, kui kuivanud veeallika lähedalt leiti juba ligi 40 veepuuduse ja nälja tõttu hukkunud looma.

Möödunud nädalal leiti põuast räsitud Austraalia idaosast suurest jõestikust ligemale miljon surnud kala. Tuhandeid surnud kalu leiti esmaspäeval ka Uus-Lõuna-Walesi osariigist.

Rahvusringhääling ABC vahendas, et Lääne-Austraalias on talunikud sunnitud tapma üle 2500 metsiku kaameli, kelle kogunemine nende valdustesse on omandanud nuhtluse mõõtmed.

Kuumalaine mõjub hävitavalt ka Austraalia teedele, mis on kõrgetest temperatuuridest tingituna sulama hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles