7 lollikindlat viisi, kuidas keeruliste inimestega hakkama saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kui sinu teele satuvad keerulised inimesed, võta nendega suhtlemisel appi need seitse nõuannet.

1. Peida telefonis nende teavitused

Kui keeruline inimene ei ole just su ülemus või lähedane pereliige, ei ole selles midagi halba, kui nende sõnumite teavitused telefonis kinni paned. Kui salatibaarist on oliivid otsa saanud ja su vennanaine on endast väljas, ei pea see su koosolekut rikkuma.

2. Hinga sügavalt sisse

Kui oled stressirohke situatsiooni keskel, on raske selgelt mõelda. Hinga iga väikese aja tagant korralikult sisse ja välja, et ennast rahustada ja mitte nähvata. 

3. Kuula

Kas sa ka päriselt keskendud kuulamisele või mitte, on sinu otsustada. Tihti vajavad keerulised inimesed lihtsalt kedagi, kellele kurta, mitte niivõrd lahendust.

4. Jää rahulikuks

Kui keeruline inimene tõstab oma häält võib tunduda ahvatlev talle vastu karjuda, kuid pea hoogu. Ürita jääda rahulikuks ja anna endast parim, et mitte reageerida.

5. Astu samm tagasi

Keerulistel inimestel on tavaks teha oma probleemidest ka sinu probleemid ning panna sind vastutama. Kliiniline psühholoog Damon Ashworth soovitab endale selgeks teha, mis on sinu mure ja mis tegelikult sulle korda ei peaks minema, hoolimata sellest, mida ta ütleb.

6. Hoia tähelepanu lahendustel

Su ämm kurdab, et kogu katus on kaetud lumega ja autotee tuleks puhtaks lükata. Ta saaks sellega väga hästi ka ise hakkama, kuid selle asemel veedab ta parema meelega aega kurtes. Jää positiivseks ja ära lahenda tema eest probleeme, vaid tõsta lumelabidas garaažist välja ja julgusta teda probleemidega ise tegelema.

7. Nõustu

Mürgine sõber arvab, et peaksid oma lapsest kindlasti vegani kasvatama ja tõstatab teema iga kord, kui kohtute. Selle asemel, et temaga vaidlema hakata, ütle lihtsalt, et tal võib õigus olla ja vaheta teemat, soovitab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles