Elukaaslase surnuks sõitnud roolijoodik mõisteti kolmeks kuuks vangi (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud suvel, 12. augustil sõitis purjutanud 36-aastane Janari, viie inimesega autos, teelt välja. Õnnetuse tagajärjel hukkus Janari kõrvalistmel tema elukaaslane. Möödunud nädalal mõisteti mees kolmeks kuuks vangi.

Rapla vallas Jaluse külas Juuru-Järlepa teelt välja sõitnud Volkswagenis oli kokku viis inimest, neist neli mehed ja üks naine. Autot juhtinud 36-aastane mees ja taga istunud kolm meest said viga ning viidi haiglasse. Õnnetuses hukkus juhi kõrval istunud 34-aastane naine.

Rapla politseijaoskonna välijuht Alar Smirnov selgitas toona, et auto oli peale kurvi kaldunud vastassuunavööndisse ja sealt teelt välja vastu puid. Seejärel rullus auto üle katuse ja paiskus veel vastu talu hoovis seisnud kombaini. «Sündmuskohale jõudes selgus, et kogu autos olnud seltskond, kaasa arvatud autojuht, oli tarvitanud alkoholi. Nad olid sõitnud peokohast kodu poole,» rääkis Smirnov.  

Lisaks tuli välja, et mitte ühelgi autos viibinud viiest inimesest ei olnud kinnitatud turvavöö. «Õnnetuse tagajärjel paiskus ees istunud naine, kes oli juhi elukaaslane, autost välja. Turvavöö oleks võinud päästa tema elu, paraku suri naine saadud vigastustesse sündmuskohal,» sõnas välijuht.

15. jaanuaril mõistis kohus Janarile kuus aastat vangistust, millest lahutati kiirmenetluse tõttu kolmandik. Kohe tuleb vanglas ära istuda kolm kuud, ülejäänud karistust (kolm aastat, kaheksa kuud ja 27 päeva) ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane nelja-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab kontrollnõudeid. Lisakaristusena võeti mehelt ka aastaks autojuhiload. Menetluskuludena tuleb riigituludesse maksta 2569, 92 eurot.

Kohtuotsus jõustus eile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles