Tartu Ülikool annab doktorikraadi 162 noorteadlasele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusülikooli 91. aastapäev.
Tõrvikurongkäik.
Rahvusülikooli 91. aastapäev. Tõrvikurongkäik. Foto: Margus Ansu

Tänavusel rahvusülikooli aastapäeval, 1. detsembril saavad diplomi rekordilised 162 vastset doktorit. Lisaks selgub TÜ rahvusmõtte laureaat.

Tartu Ülikooli teatel on 162 värsket doktorikraadi omanikku kõigi aegade rekord ülikooli ajaloos. Rektor Alar Karis väljendas heameelt, et järjest enam leiavad doktoritööde tulemused ka tee laiema avalikkuse huviorbiiti. «Lisaks kitsamale akadeemilisele kogukonnale kõnetavad värskete doktorite teadustulemused nii tavalugejaid kui ka riigiasutusi ja ettevõtjaid.»

Aktuse avab kõnega rektor. Akadeemilise loengu pidamise järg on sel aastal arstiteaduskonna käes. Ettekande pealkirjaga «Pontes inter aetates et homines» («Sillad aegade ja inimeste vahel») peab TÜ inimese füsioloogia professor, akadeemik Eero Vasar.

Tartu Ülikooli audoktoriteks promoveeritakse Rootsi õigusteadlane Erik Nerep; Soome arstiteadlane, tunnustatud maksakirurg Krister Höckerstedt; Soome ajaloolane ja estofiil, Jyväskylä ülikooli professor Seppo Zetterberg; USA bioloog, Swarthmore College’i Howard A. Schneidermani bioloogiaprofessor ja Helsingi ülikooli külalisprofessor Scott F. Gilbert ning tunnustatud Vene psühholoog, Dubna looduse, ühiskonna ja inimese uurimise ülikooli psühholoogiaosakonna asutaja, Moskva kõrgema majanduskooli psühholoogiaprofessor Vladimir Zintšenko.

Teatavaks tehakse ka 2011. aasta Tartu Ülikooli rahvusmõtte auhinna laureaat. Eelmisel aastal pälvis auhinna kirjanik Mats Traat.

Õhtul jätkub rahvusülikooli aastapäev kell 17 Vanemuise 46 õppehoone eest algava
tõrvikrongkäiguga. Traditsiooniline rahvusülikooli aastapäevaball algab kell 19 Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles