5 NÄDALAT VALIMISTENI. Mihkel Kunnus: matsi või vurle kultuuriprogramm (4)

Mihkel Kunnus
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kunnus
Mihkel Kunnus Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuurikriitik Mihkel Kunnus noppis erakondade programmidest kultuuri puudutavat ning märkas muuhulgas erinevust linnavurlede ja maameeste plaanide vahel. Kirsiks võileivatordil kõige erilisem lubadus rohelistelt.

Hoolimata suhtelisest üldsõnalisusest võib siiski öelda, et maailmavaatelised värvingud tulevad esile küll. Näiteks sotsid lubavad igale lapsele sajaeurost kultuuriranitsat (võimalust selle summa eest omal valikul kultuuriasutusi külastada) ja sõidukompensatsiooni keskustest kaugemal elavatele lastele (Reformierakond lubab tasuta külastusi riigimuuseumidesse kuni 19. eluaastani). Isamaa aga rõhutab eraalgatuse ja erarahastuse tähtsust. Seda lubavad ka teised, aga eks eraalgatus peagi tulema eraalgatuslikult, miska riigil pole siin teha muud kui astuda eest. Näiteks muuta annetused kultuurkapitalile maksuvabaks (sotside lubadus).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles