Slovakkia ajakirjaniku mõrva tellijat süüdistatakse teises tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ján Kuciak ja Martina Kušnírová tapeti mullu veebruaris.
Ján Kuciak ja Martina Kušnírová tapeti mullu veebruaris. Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS / Scanpix

Ühele Slovakkia ajakirjaniku mõrva tellimises kahtlustatud isikutest esitati neljapäeval süüdistus teises tapmises, teatasid politsei ja kohalik meedia.

«Järgnevaid isikuid süüdistatakse osavõtus eriti tõsisest tahtlikust tapmisest: Roman O, Vladimir M, Ladislav V ja Alena Zs,» loetles politsei Facebookis.

Ajakirjanduse andmetel on Alena Zs sama naine, keda süüdistatakse 2018. aasta veebruaris uuriva ajakirjaniku Ján Kuciaki ja tema pruudi Martina Kušnírová mõrva tellimises.

Kuciak uuris kõrgete poliitikute sidemeid Itaalia maffiaga. Tema tapmine tõstatas küsimuse ajakirjandusvabadusest ja poliitilisest korruptsioonist ning vallandas massimeeleavaldused ja sundis peaminsitri tagasi astuma.

Alena Zs töötas Kuciaki uurimisaluse, Slovakkia ettevõtja Marián Kočneri tõlgina.

Kohaliku meedia teatel on teine juhtum, milles Alena Zs-i süüdistatakse, endise Hurbanovo linnapea László Basternáki tapmine.

Mõrvas on süüdi mõistetud mees nimega Stefan Kaluz, kes kannab 25-aastast vanglakaristust. Tema kaasosalisi ei olnud seni tabatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles