Jaapani gurmaan soovitab: proovi sel kuul šokolaadi-tšilli-sinepi hotdogi!

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Maailma suurimat šokolaadifestivali «Salon du Chocolat» peetakse Prantsusmaal Pariisis sügise lõpus, kuid  23. kuni 29. jaanuarini toimub samanimeline üritus ka Jaapanis. 

Väidetavasti on jaapanlased iga aastaga üha suuremas šokolaadisõltuvuses  ja nii müüdigi tänavusel festivalil Tokyos Shinjuku NS Buildingus iga tunni jooksul vaid piiratud koguses pileteid, et inimvoolu kontrolli all hoida, kirjutab Soranews24. Ajapiirangut küll polnud, see tähendab tempo pärast ei pidanud muretsema, küll  aga meeletu rahvamassi pärast, mis ümbritses pikkade järjekordadena enamikku šokolaadilettidest. 

Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @salonduchocolat_jp

Üks tõmbenumbreid kõigi peenelt voolitud maiuspalade vahel oli pigem robustse väljanägemisega Chocodog. Viimane pole pärit sugugi Jaapanist, vaid on hoopis kahe taanlase koostöövili. John’s Hotdog Deli ja šokolaadimeister Friis-Holm pistsid hotdogisaia vahele tavalise Taani viineri, lisasid sellele Friis-Holmi šokolaaditükid  ning garneerisid kahe erikastmega: šokolaadi-tšilli- ja kakao-sinepi-kastmega.  

Soranews24 reporteri hinnangul olid mõlemad maitsed eraldi võttes küll suurepärased, ent samal ajal peeti tema maitsepungadel korralikku lahingut magusa ja kreemise šokolaadi ning vürtsika ja terava tšilli ja sinepi vahel. Lõpptulemusena ülemäärasesse vaimustusse ta taanlaste ideest ei sattunud, kuid igal juhul oli asi väärt proovimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles