Järelvaadatav: tipp-poliitikud väitlesid külavanemate foorumil maaelu teemadel (2)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Pärnu Strandi hotelli konverentsikeskuses toimunud külaliikumise Kodukant üle-eestiline külavanemate foorum “Külavanem – maaelu kujundaja?” tõi Pärnusse tipp-poliitikud, arutamaks valimiste eel maaelu sõlmprobleeme.

Pärnu Postimees tegi poliitdebatist otseülekande.

Väitlesid majandus- ja taristuminister Kadri Simson Keskerakonnast, riigikogu liige ja kunagine maaeluminister Urmas Kruuse Reformierakonnast, Vabaerakonna esimees Kaul Nurm, Elurikkuse Erakonna juhatuse liige Artur Talvik, ajakirjanik ja Põlva eksmaavanem Igor Taro Eesti 200st, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna maaelutoimkonna koordinaator Merry Aart, Saarde vallavolikogu esimees Kadri-Aija Viik Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja Tori vallavanem Lauri Luur Isamaast.

Debatti juhtis ajakirjanik Krister Paris.

Külaliikumise Kodukant juhatuse liikme Krista Habakuke jutu järgi tulevad kindlasti kõne alla külavanema roll ja võimalused tema tegevust toetada. "Külakogukondadel kõikjal Eestis on hulk ideid ja soov neid ellu viia, kui vaid omavalitsus ja riik neid toetavad," nentis Habakukk.

"Vabatahtlikkuse alusel ja õhinapõhiselt tegutsedes saab aga jaks ühel päeval otsa. Külakogukonna juhtimine võiks olla kellelegi täis- või osaajaga töökoht," leidis Habakukk.

Kodukandi juhatuse liikme hinnangul saaks kohaliku kogukonna heaks anda palju rohkem, kui seda ei peaks tegema pärast tööpäeva lõppu ega pere arvelt. "Külaelu veavad missiooniga inimesed, kes mõtlevad külade peale pikemalt kui täna või homme. Nad mõtlevad, kuidas oma lastele seal paremat tulevikku luua," kinnitas Habakukk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles