Top3/talvekeskused üle Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Suusatajad

Kiviõli Seikluskeskus

Keskuse südameks on 90-meetrine tehismägi, kus 2013. aastal avati Baltikumi pikimate radadega suusakeskus. Teid ootavad 400–700-meetrised võimsad suusanõlvad, kus saate nautida nii kiirust kui ka laiu radu, mida kohalikud looduslikud mäed ei paku. Mäe ehitamisel teisaldati ca 100 000 m3 selle pinnast. Lisaks pakub palju rõõmu tasemel lumepark oma erinevate hüpete ja obstaaklitega.

Kiviõli suusakeskus on ideaalne paik suusatamise või lumelauasõiduga alustamiseks. Keset mäge on mugava linttõstukiga 90 meetri pikkune algajate õppenõlv, et sõiduoskuste lihvimine oleks veelgi kiirem ja sujuvam.

Kohapeal tegutseb Rendikeskus, mis pakub parimat varustust. Suurest valikust leiab nii suur kui ka väike huviline endale sobiva suusa- või lumelauakomplekti ning vajaliku kaitsevarustuse. Nii algajatele kui ka edasijõudnutele jagavad professionaalseid nõuandeid Kiviõli Suusakooli kogenud suusa- ja lumelauainstruktorid.

Pärast mõnusat suusatamist ootab teid soe saun ning maitseelamused kohvikus Hill Cafe. Lastele pakub rõõmu kohviku kõrval asuv mänguala. Ettevõtted ja kooligrupid saavad lisaks suusaelamusele kasutada uhke mäevaatega suurt seminariruumi.

Tallinnast ja Tartust vaid pooleteisetunnise autosõidu kaugusel asuv ainulaadne suusakeskus on avatud teisipäevast pühapäevani. Rohkem infot keskuse kohta leiate siit.

Väike-Munamäe suusakeskus

Väike-Munamäe suusakeskus on täisteenust pakkuv suusakeskus, mille erineva raskusastmega nõlvad sobivad nii algajatele, edasijõudnutele kui ka professionaalidele.

Väike-Munamäe Suusakooli instruktorid tutvustavad soovijatele mäespordi algtõdesid, ent näpunäiteid ja jätkukoolitust saavad ka kogenud sõitjad.

Väike-Munamäe ja Kuutsemäe ühine piletisüsteem võimaldab kehtiva mäepiletiga suusatada mõlemas keskuses ning üheskoos moodustavad need Baltikumi suurima mäespordi piirkonna.

Sellel hooajal rajas Austria firma Schneestern Väike-Munamäe suusakeskusesse pro-lumepargi ning tänu sellele treenivad keskuse nõlvadel Eesti parimad trikitajad ning Eesti mäesuusakoondise liikmed.

Suusakeskus on avatud kuus päeva nädalas, reedeti saab suusatada ja lumelauaga sõita öömäel kuni kella 23ni. Rohkem infot keskuse kohta leiate siit.

Foto: Väike-Munamäe suusakeskus

Holstre-Polli Vabaajakeskus

Holstre-Polli Vabaajakeskus asub Viljandimaa suurimal maastikukaitsealal Loodi Looduspargis, kus muu hulgas kasvab 12 liiki orhideesid ning lisaks teistele haruldastele liikidele elab ka konnako

Tegu on aasta ringi toimiva multifunktsionaalse vabaajakeskusega, mis pakub majutust kuni 49 inimesele. Parim paik, kus lõõgastuda nii üksikpuhkajal, töökollektiivil kui ka sõpruskonnal. Siin saab mõnuga looduse ilu nautida ning sportlikke tegusid teha, samuti seminare ja koosolekuid pidada.

Tänu järjest arenevale kunstlumesüsteemile saab keskuses ka lumevaesel ajal suusad alla panna ning kui endal varustust napib, sedagi juurde laenutada. Suvisel ajal ootavad siin külastajaid ees aga korralikud jalg-, korv- ja võrkpalliväljakud, samuti discgolf'i-rada ning välijõusaal. Kõikide võimalustega saab lähemalt tutvuda siin.

Foto: Holstre-Polli Vabaajakeskus
Copy
Tagasi üles