Taxify blokeeris automaatselt Mupo telefoninumbrid (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Villig and Markus Villig.
Martin Villig and Markus Villig. Foto: Eero Vabamägi

Taxify blokeerib automaatselt numbreid, millelt on tehtud valeväljakutseid. Nende hulgas on ka Mupo telefoninumbrid, kes peaks kontrollima Taxify tegevust.

Mupo juhataja Aivar Toompere kinnitas portaalile Geenius, et blokeerimine kestnud juba ligikaudu pool aastat. Ka Taxify kõneisik Karin Kase kinnitas, et see fakt vastab tõele, kuid blokeerimine pole olnud seotud Mupoga.

«Taxify süsteem blokeerib automaatselt kõik numbrid, millelt tehakse valeväljakutseid, nii et Taxify ei ole kindlasti spetsiifiliselt Mupo numbreid kontrollist pääsemise eesmärgil blokeerinud,» ütles Kase Postimehele. 

Eile kirjutas Postimees, et majandusministeeriumis on valmimas eelnõu, mis sunnib sõidujagamisteenust pakkuvaid ettevõtteid teenuse eest vastutama. Üheks Eesti kahest ükssarvikuks ehk miljardifirmaks peetav Taxify hoiatab, et seaduse jõustudes lõpetatakse sõidujagajate tegevus Eestis.

Nimelt on Eesti riik võtnud nõuks kuulda võtta mitme huvigrupi nõudmisi ning panna sõiduvahendajad Taxify, Uber ja Yandex vastutama selle eest, et ükski nende juht ei pakuks enam teenust ilma puhta tausta, korras auto ning õigesti makstud kindlustusmakseteta.

Pikemalt artiklis «Taxify hoiatab sõidujagamise lõpu eest Eestis».

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles