Kastre vald otsib uuele lasteaiale maad (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastre vallavanem Priit Lomp.
Kastre vallavanem Priit Lomp. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kastre vald soovib 2021. aastal avada uue lasteaia, sest paljud lapsed käivad praegu kas Roiu lasteaias või viivad vanemad hommikul nad hoopis Tartusse. Nüüd on käimas maaotsingud.

Et Kastre valda on tänu Haaslava uusarendusele tulnud juurde omajagu lastega peresid, siis on sinna piirkonda hädasti tarvis lasteaeda. «Meil tõesti on seda väga vaja,» kinnitas Kastre vallavanem Priit Lomp.

Mõned pakkumised on lasteaia tarvis vajaliku maa kohta vallavalitsusele ka laekunud. «Püüame teha koostööd arendajatega, kelle planeeringus on lasteaed juba ette nähtud,» rääkis Lomp. 

Esialgu on kavas ehitada nelja rühmaga lasteaed, aga jätta tuleks ka juurdeehitise võimalus, et vajaduse korral hoonet laiendada. Lasteaia ehituseks saab vald 700 000 eurot riigieelarvest ja ülejäänud raha tuleb leida vallal ise. «Muidugi ei ole 700 000 eurot piisav lasteaia ehitamiseks, ilmselt peame midagi juurde maksma,» ütles vallavanem. 

Et 2021. aastal Kastre vallas uus lasteaed avatakse, Lomp ei kahtlegi, ainuke küsimus on, kuhu täpselt lasteaed tuleb. «Huvilisi on olnud palju, kaks-kolm arendajat on samuti kinnistut pakkunud ja ligi kümme kohalikku on helistanud ning huvi tundnud, missugust maad ja kuhu on tarvis,» rääkis ta. 

Kava järgi kuulutab vald kevadel välja lasteaia projekteerimise hanke ja aasta lõpus ehitushanke, et järgmisel aastal saaks kopa maasse lüüa. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles