Lumeuputus ja öökoolid

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Raibe.
Rakvere Raibe. Foto: Rakvere Raibe.

Rockvere viimatisel linnavolikogu istungil otsustati ühel häälel muuta linna tunnuslause “Väge täis!” talvehooajaks ringi ja alates uuest nädalast hakkavad linna sissesõitusid kaunistama linnakunstniku disainitud tervitussildid kirjaga “Väga lund täis!”.

Linnapea Narko Morn ütles, et uus visioon on värske nägemus talvisest linnapildist. “Kui kevadsuviseks nägemuseks on rahvast pungil linnatänavad, siis praegu ei paista inimesed hangede tagant üldse välja ja nii sobitub uus slõugan linnapilti ideaalselt,” märkis Morn. Isiklikult soovitas linnapea inimestel aga rohkem toas olla ja telekat vaadata.

Rockvere linna hariduskomisjon esitas volikogule ettepaneku alustada innovaatilist öökoolisüsteemi. Ettepanekut põhjendati asjaoluga, et haridusministeeriumi eelnõu järgi tuleks koolitundidega tulevikus alustada niikuinii hiljem kui praegu, miks mitte kolida kogu koolipäev öösse, mis on niikuinii mõttetu pime aeg. Siis saaksid lapsed päeval Palermo kelgumäel kelgutada ja öösel koolis käia. Linna haridusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Siin Jarek oli komisjoni ettepanekule nõus kahe käega alla kirjutama.

“Üldlevinud mure on, et tänapäeva lapsed liiguvad liiga vähe. Kui linnas rakenduksid öökoolid, annab see kahtlemata lastele võimaluse veeta perega rohkem kvaliteetaega, juua vähem karastusjooke ning süüa vähemalt viis portsjonit puu- ja juurvilja päevas,” ütles Siin Jarek ajakirjanikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles