Bloomberg: Trumpi ei ole võimalik enam aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIchael Bloomberg.
MIchael Bloomberg. Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS/Scanpix

Ühendriikide presidendi Donald Trumpi võimulolek on riigile ohtlik, ütles demokraadist poliitik ja võimalik presidendikandiaat Michael Bloomberg. 

Endine New Yorgi linnapea kutsus 35. päeva kestvat valitsusseisakut presidentaalse juhtimise täielikuks läbikukkumiseks. «Kokkulepete kunst on tema jaoks kõigest inimeste petmine ja mitte hoolimine sellest, kui raskelt nad haiget saavad ning nüüd teeb ta seda ameeriklastele,» ütles Bloomberg. 

Bloomberg kõneles demokraatide ärikohtumisel, kus ta väitis, et president Trumpi enam aidata ei saa. 

Bloomberg on endine vabariiklane, kes registreeris ennast demokraadina eelmisel sügisel. 

«Presidendiamet ei ole algastme töökoht. Lihtsalt liiga palju on kaalul,» sõnas ta. «Mida kauem on meil võlts-tegevjuht, kes juhib seda riiki hoolimatult, siis kõige enam kannatab sellest meie majandus ja julgeolek.» 

Miljardärist Bloomberg ei kinnitanud, kas ta kavatseb 2020. aasta presidendivalimistel kandideerida. «Mul on hea elu,» ütles Bloomberg, samas lisades, et talle ei meeldi väljakutsete eest ära joosta. 

Ühendriikides kestab Trumpi ja kongressi demokraatide erimeelsuste tõttu immigratsioonipoliitika ja piirijulgeoleku küsimustes valitsuse osaline tööseisak, mis mõjutab umbes veerandit valitsusasutustest. 

Reedel jäävad umbes 800 000 riigitöötajat seisaku jätkumisel ilma juba teisest palgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles