Rain Lõhmuse juhitud fond sai loa osta tuntud aknatootja

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimispankur Rain Lõhmus.
Investeerimispankur Rain Lõhmus. Foto: Eero Vabamaegi /

Baltimaade erakapitali fondivalitseja Livonia Partners sai konkurentsiametilt loa osta 60-protsendilise osaluse Eesti aknatootjas AS Fenestra.

Investeerimispankuri Rain Lõhmuse juhitud erakapitalifond Livonia sõlmis 22. detsembril AS-i Fenestra omanike Lauri Laasti, Martti Siitami, Riho Prassi ning nende valdusfirmadega lepingu 60 protsendi Fenestra aktsiate ostuks.

Sel nädalal andis konkurentsiamet tehingule heakskiidu.

Eesti ettevõtjad ostsid AS-i Fenestra pankrotistunud Soome emafirmalt 2014. aastal.

Fenestra ja selle kontrolli alla kuuluvate ettevõtjate tegevusalaks on puitalumiiniumist akende ja rõduuste tootmine, müük ja paigaldus. Fenestra kontserni kuuluvad koondumisele eelnevalt Soome filiaal Fenestra AS Sivuliike ning tütarettevõtjad Fenestra Suomi Oy, milles Fenestra omab täisosalust ning Fenestra Ikknat ja Ovet Oy, milles Fenestra omab 51-protsendilist osalust.

Fenestra müüb oma tooteid Eestis, Soomes ning Rootsis ja vähemal määral ka Ahvenamaal, Ukrainas ning Venemaal.

2017. aastal kasvas Fenestra konsolideeritud käive 14,5 protsenti 14,2 miljoni euroni. Puhaskasum vähenes aastaga 45 protsenti 270 000 eurole. Kolmanda kvartali lõpu seisuga pakkus ettevõte tööd 94 inimesele.

Livonia Partners on Balti riikides tegutsev erakapitali investeeriv fondivalitseja, mis haldab kokku 83 miljoni euro suuruseid investeeringuid Livonia Partners Fund I ja Livonia Partners EIF Co-Investment Fund vahendusel. Fondi asutajad on Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmus, ja Mindaugas Utkevičius.

Investorid on kohalikud ja rahvusvahelised finantsinstitutsioonid. Fondi tuumikinvestor on Balti Innovatsioonifond (BIF), mis investeerib Euroopa Investeerimisfondi (EIF) ning Balti rahvuslike investeerimisfirmade kogutud kapitali. Livonia investoriteks ja toetajateks on teiste seas ka Baltikumi kohalikud pensionifondid LHV ja Swedbank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles