Prantsusmaal avaldas meelt 69 000 kollavesti (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollavestid 6. jaanuaril Pariisis.
Kollavestid 6. jaanuaril Pariisis. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

Prantsusmaal avaldas laupäeval president Emmanuel Macroni valitsuse vastu meelt umbes 69 000 kollavesti, eelmisel laupäeval oli neid 84 000, teatas siseministeerium.

Pariisis osales meeleavaldustel 4000 inimest, nädal tagasi oli neid 7000.

Politsei teatel peeti Pariisis kinni 223 inimest.

Riigi lääneosas Nantes'is ja Evreux's ning lõunas Montpellier's kähmlesid meeleavaldajad politseijõududega.

Siseminister Christophe Castaner kritiseeris laupäeval «vägivallatsejaid,  kes on maskeerunud kollavestide meeleavaldajateks».

Mitu tuhat inimest tuli tänavatele Bordeaux's ja Toulouse'is. Neis kahes Edela-Prantsusmaa linnas on kollavestide liikumine püsinud nädalaid tugevana.

Vahemere äärses sadamalinnas Marseille'is ühinesid ametiühingu CGT liikmed meeleavaldajatega ning Ida-Prantsusmaal Lyonis protesteeris samuti mitu tuhat inimest.

Pühapäeval korraldavad aga valitsuse toetajad oma esimese «punaste rättide» protesti, esindades enda sõnul «vaikset enamust», kes kaitseb «demokraatiat ja tema institutsioone». Nad mõistavad ka hukka kollavestide meeleavaldustega kaasnenud vägivalla.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles