27 punkti visanud Kajupank aitas Rapla raske võiduni, Valga-Valka oli lähedal üllatusele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kajupank (palliga) Rapla meeskonna särgis.
Indrek Kajupank (palliga) Rapla meeskonna särgis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti-Läti Korvpalliliigas teenis Rapla Avis Utilitas napi võidu BK Liepaja üle. BC Valga-Valka/Maks&Moorits andis tabeli neljandale BK Ogrele lahingu, aga siiski tuli vastu võtta kaotus.

Skoorirohkelt ja tasavägiselt alanud mängu avaveerandi viimasel minutil asus Rapla 25:21 juhtima, aga Eduards Haznersi kaugviskest vähendas Liepaja vahe minimaalseks. Mitmel korral olid külalised Indrek Kajupanga takistamisega raskustes, aga nelja minuti möödudes pääses Läti klubi Torrance Rowe'i lähiviskest 33.31 juhtima. Vahe suurenes peagi ka kuuele silmale ning kodumeeskond pidi poolajale minema 43:48 kaotusseisust.

Kolmanda veerandaja alustuseks tõi Kajupank viis järjestikust punkti ja Ronald Delphi lähiviskest viigistati seis 50:50 peale. Hunter Mickelson viis Rapla ka 51:50 ette ning edasi jätkus punkt-punkti mäng. Veerandaja teises pooles õnnestus Liepajal 66:62 ette pääseda. 8:3 spurt viis omakorda võõrustajad punktiga juhtima, aga Rowe'i kahepunktiviskest algas viimane neljandik Liepaja 76:74 eduseisust. Haznersi valus kaugvise aitas Liepajal 81:76 juhtima minna ja kuigi Rapla sai taas viigi kätte, tegid vastased uuesti vahe sisse ning Justin Lamont Johnsoni punktidest oli peagi nende eduseis viis punkti.

2.52 enne lõppu oli Liepaja 90:87 peal, misjärel sai Kajupank käia kolmel korral vabaviskejoonel ja eestlane seal ei eksinud. Johnsoni hea tegutsemine hoidis vastaseid eduseisus, aga Hawkinsi ja Mickelsoni korvidest oli Rapla 19 sekundit enne lõpuvilet 97:96 juhtima pääsenud. Rowe üritas omad lähiviskest uuesti ette viia, kuid see ei tabanud ja kohtumise lõppskoori sai vormistada Kajupank vabavisetest - Rapla oli kohtumise võitnud 99:96.

Indrek Kajupank kerkis Rapla parimaks 27 punktiga. Dominique Hawkins lisas 20 silma ja andis ka 11 korvisöötu. Sven Kaldre tõi 18 ja Hunter Mickelson 16 punkti ning 9 lauapalli.

Liepaja poolelt oli peatamatus hoos Justin Lamont Johnson, tuues üleplatsimehena 30 punkti. Torrance Rowe'i nimele jäi 24 silma, Eduards Hazners lisas 21 ja Mareks Jurevicus 15 punkti.

Kodumeeskond oli avaveerandil dikteerivamaks pooleks ja viie minutiga haarati 13:6 eduseis. Ogre oli heas hoos kaugvisetel ja Karlis Apsitise viimase sekundi viskest siirduti teisele veerandajale vastu 24:10 eduseisust. Renars Magone jätkas võõrustajate suurepärast visketabavust samuti kolmepunktiviskega, millega oli Valga-Valka jaoks vahe paisunud juba 17 punktile.

Alla aga ei antud ning seisult 29:12 tehti koguni 16:2 spurt. Punkte tõid nii Guntis Sipolinš, Timo Eichfuss ja ka Dashawn King. Mitu head läbimurret lõpetas resultatiivselt lätlasest tagamees Elvis Endzels. Ogre siiski sai mõõnast üle ja paari minutiga pääseti kümne silmaga ette. Kingi raskest lähiviskest õnnestus Valga-Valkal puhkepausiks kaotusseis üheksapunktiliseks mängida.

Eichfussi nelja punkti ja Sipolinši kaugviske toel alustas Valga-Valka kolmandat veerandaega 7:0 spurdiga ning Ogre edust oli alles jäänud vaid kaks silma. Kaotusseisu Ogre siiski ei jäänud, aga vastased püsisid mängus ja viimane neljandik algas kodumeeskonna 59:54 juhtimisel. Endzelsi vabavisetest pääses Valga-Valka mõned sekundid hiljem kolme punkti kaugusele, misjärel tegi Ogre aga 9:0 spurdi.

Seisult 71:59 tabas Sipolinš korvi alt ja Eichfussi olulisest kolmepunktiviskest vähenes külaliste jaoks 4.13 enne lõppu vahe seitsmele punktile. Stephen Browni korvist õnnestus Valga-Valkal peagi seisuks 68:73 teha, ent Magone ja Ogre mängu 12. kaugvise kohtumise viimasel minutil suurendas vahe 80:70 peale ning nii polnud võitjas enam kahtlust.

Ogre parimatena viskasid Viktors Iljins ja Rihards Zebergs võrdselt 14 punkti. Renars Magone lisas 12 punkti ning Karlis Apsitis ja Lauris Mizis tõid 11 silma.

Valga-Valka poolelt viskas Dashawn King 16 punkti. Timo Eichfussi nimele jäi 15 silma, Elvis Endzels ja Guntis Sipolinš lisasid 14 punkti, kellest viimane kogus ka 10 lauapalli. 9 punkti ja 5 korvisöötu sai enda nimele Stephen Brown.

Päeva viimases kohtumises ei jätnud BK Ventspils koduplatsil Jekabpilsi tiimile mingit võimalust ja sai kirja 112:76 võidu.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliigas toimuvad järgmised mängud juba pühapäeval, 27. jaanuaril. Pärnu Sadam on võõrustamas BK Liepajat, Tallinna Kalev/TLÜ sõidab külla Valmiera Glass VIA-le ning Tartu Ülikool kohtub samuti võõrsil Läti Ülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles