Ettevõtjatele pakutavad teenused koonduvad ühte portaali

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti.ee portaal.
Eesti.ee portaal. Foto: eesti.ee

Tulevikus saab eesti.ee portaalist ettevõtja jaoks keskne infoallikas ja koht, kust kõik riigi pakutavad teenused on lihtsalt ja kiirelt kättesaadavad.

"Oluline on, et ettevõtja leiaks kiiresti kõik riigi pakutavad teenused ühest keskkonnast, sõltumata sellest, kes teenuseid pakub. Teenuse kasutajale peab olukord muutuma lihtsamaks ja selgemaks," ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis toiminud ümarlaual arutasid RIA peadirektori kohusetäitja Andrus Kaarelson ja Statistikaameti peadirektor Mart Mägi võimalusi ettevõtjatele suunatud teenuste ühte veebikeskkonda koondamiseks ning teenuse tarbimiseks nõutavate andmete esitamise koormuse vähendamiseks.

Kohtumisel otsustati liikuda edasi riigiportaali eesti.ee ettevõtja vaate arendamisega, mis tulevikus hakkab ettevõtjatele pakutavaid teenuseid kajastama ja pakkuma sündmuse põhiselt. Seni on sündmuse põhist loogikat kasutatud kodanikele pakutavate teenuste koondamisel, näiteks lapse sünniga seotud teenused on leitavad ühest kohast. Samasugust lähenemist hakkab eesti.ee pakkuma ka ettevõtjatele. Ühtlasi on sündmuste kajastamisel riigiportaalis kavas ettevõtja kohta juba olemasolevaid andmeid korduvkasutada, vältimaks asjatut halduskoormust.

Ühtse veebivärava loomine otsustati eelmisel aastal Vabariigi Valitsuses heaks kiidetud ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna tõhustamiskavas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles