USA ja Kanada hävitajad pidid saatma Venemaa pommituslennukeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strateegiline pommitaja Tu-160.
Strateegiline pommitaja Tu-160. Foto: ALEKSEY NIKOLSKYI / Sputnik / Scanpix

USA ja Kanada hävitajad pidid õhku tõusma, et eskortida Põhja-Ameerika ranniku lähedal kaht Venemaa strateegilist pommitajat.

Põhja-Ameerika õhu- ja kosmosekaitse väejuhatus (NORAD) teatas eile, et üleeile sisenes Kanada patrullpiirkonda kaks Venemaa pommitajat Tu-160. Vastusena pidid õhku tõusma kaks USA F-22 ja kaks Kanada CF-18 hävitajat, mille abil Vene pommitajad tuvastati ja tsoonist välja eskorditi. USA hävitajad tõusid õhku Alaska osariigis asuvast baasist.

Vene välisministeeriumi väitel teostasid pommitajad plaanitud lennu üle Põhja-Jäämere ning harjutasid 15 tundi kestnud lennu ajal ka tankimist. Mingit vastasseisu lennukite vahel ei tekkinud.

USA õhujõudude F-22.
USA õhujõudude F-22. Foto: IVAN ALVARADO / REUTERS / Scanpix

NORADi ülem kindral Terrence O'Shaughnessy ütles avalduses, et nende peamiseks eesmärgiks on Kanada ja USA kaitsmine.

«Meie võime kaitsta meie riike algab USA ja Kanada õhuruumile lähenevate huvipakkuvate lennukite edukast avastamisest, jälgimisest ja positiivsest tuvastamisest,» sõnas ta.

NORAD on USA ja Kanada ühine väejuhatus, mis kasutab radareid, satelliite ja lennukeid, et tuvastada USA ja Kanada õhuruumi sisenevaid lennuvahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles