WRC2 klassis võidutsenud britt pühendas oma võidu kaardilugejale, kelle karjääri ta avariiga lõpetas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gus Greensmith
Gus Greensmith Foto: Karli Saul/SCANPIX

Autoralli MM-sarjas WRC2 Pro klassis avaetapi võitnud Gus Greensmith pühendas oma võidu oma endisele kaardilugejale, kelle karjääri ta ise avariiga lõpetas.

Sellest hooajast loodud WRC2 Pro sarjas võistlevad tehasetiimide poolt välja pandud sõitjad R5 ralliautodega. Greensmith, kes esindab M-Spordi meeskonda, võitis klassi 13 minuti, 27 sekundi ja kaheksa sajandikuga soomlase Kalle Rovanperä ees.

Britt andis viimase kiiruskatse lõpus teada, et saavutatud klassivõit on pühendatud tema eelmisele kaardilugejale Craig Parryle, kes kuni möödunud hooaja Saksamaa rallini Greensmithile kaarti lugemas oli.

39-aastane Parry luges Greensmithile kaarti WRC2 arvestuses kaks hooaega. Greensmithi enda sõiduviga sai ka Parry sportlaskarjäärile saatuslikuks. Eelmisel hooajal Saksamaa ralli eel läbi viidud testil tabas Greensmith üht ohtratest rada palistavatest kividest. Need pandi sinna tankide peatamiseks, mis tähendab, et ralliautol puudus igasugune šanss terveks jääda.

Parry murdis avariis oma puusa ja vaagnaluu ning veetis Saksamaa haiglas kokku kolm nädalat. Vigastused olid nii tõsised, et arstid soovitasid tal enam mitte ralliautosse istuda.

Greensmith oli tegelikult ka üldse kiireim R5 ralliauto kogu rallil. Teisena jõudis R5 autodega sõitvatest meestest finišisse Yoann Bonato, kes kaotas Greensmithile 51,9 sekundiga. Üldarvestuses oli Greensmith 7. kohal, mis andis talle ka MM-sarja punkte üldarvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles