Kaja Kallas: et pered oleks hoitud (29)

Kaja Kallas
, Reformierakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigi peamine eesmärk on eesti rahva, kultuuri ja keele kestmine. Rahva kestmiseks on vaja, et sünniks lapsi. Soovin, et Eesti perepoliitika vaataks laste saamiselt kaugemale ja pingutakse selle nimel, et meie pered oleksid hoitud.

Reformierakonna juhtimisel leppisime ühiskonnana kokku, et tagame vanemahüvitise abil perede turvatunde laste esimestel eluaastatel. See julgustab peresid lapsi saama, kartmata sissetuleku vähenemise pärast.

Reformierakond vedas lastetoetuste tõstmist 19-lt eurolt 60-le ja lõime kolmanda lapse toetuse, mis on toonud kaasa kolmandate laste sündimise buumi: aastal 2018 sündis 500 kolmandat last rohkem kui tunamullu.

Konkurentide perepoliitikat lugedes tundub, et käib vastutustundetu võistlus: kes lubab lastetoetusteks ebareaalsema summa. Jääb mulje, justkui naised ei olekski inimesed, vaid sünnitusmasinad. Aga ei naised ega mehed ole masinad. Kui tahame, et lastest kasvaksid õnnelikud ja rahulolevad kodanikud, peavad end hästi tundma emad-isad ja pered tervikuna. Ja selleks on vaja ka häid teenuseid.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles