Mehhiko veokijuhid kaitsevad end soomustatud rekadega (5)

, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtted, mis varem tootsid Mehhikos soomukeid või VIP-autosid, on asunud nüüd valmistama kuulikindlaid veoautosid. Pildil töötaja soomustamas kaubaautot Ecatepeci linnas asuvas tehases. 
Ettevõtted, mis varem tootsid Mehhikos soomukeid või VIP-autosid, on asunud nüüd valmistama kuulikindlaid veoautosid. Pildil töötaja soomustamas kaubaautot Ecatepeci linnas asuvas tehases. Foto: Pedro PARDO/AFP/Scanpix

Autod tõmbavad kummide vilinal veoki kõrvale, piiravad selle sisse ja sunnivad peatuma. Seejärel kaaperdavad automaatidega AK-47 varustatud röövlid sõiduki koorma ja põgenevad. Tundub, nagu oleks tegu stseeniga Hollywoodi filmist, kuid tegelikult juhtub selliseid asju Mehhiko maanteedel iga päev.

Veokijuhid tunnevad, et kuidagi tuleb riske maandada, ja nii ongi üha ohtlikum elu andnud tõuke uuele ärile: turule on tulnud kuulikindlad rekad.

Jorge Coronel on üks neist, kes üritab maanteerööve peatada. Selliste kuritegude arv on Mehhikos 2015. aastaga võrreldes enam kui kahekordistunud, ulatudes nüüd transporditööstuse ja valitsuse andmetel keskmiselt enam kui 30ni päevas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles