Prantsuse president ei soovi itaallaste kriitikale vastata (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles pühapäeval, et ei soovi vastata kriitikale Itaalia liidrite poolt, sest nende sõnad ei paku talle huvi ja tegemist on populistidega.

«Ma ei vasta. See on see, mida nad tahavad ja see ei paku huvi. Itaalia rahvas on meie sõbrad ja nad väärivad juhte, kes vastaksid nende ajaloole,» ütles Macron Kairos visiidil viibides ajakirjanikele.

Itaalia parempopulistlik siseminister Matteo Salvini pingestas teisipäeval Itaalia niigi keerulisi suhteid Prantsusmaaga, öeldes, et loodetavasti saavad prantslased varsti lahti «kohutavast presidendist» Emmanuel Macronist.

«See võimalus tuleb 26. mail (europarlamendi valimistel), kui Prantsuse rahvas saab võtta tagasi kontrolli oma tuleviku, saatuse ja uhkuse üle, mida tegelane nagu Macron hästi ei esinda,» jätkas Salvini arvustamist.

«Macron on president, kes väga palju räägib ja peaaegu midagi ei tee. Kui ta on oma arust nii hea, siis saab ta tõestada seda sellega, et laseb riiki Itaalias viibivad tuhanded sisserändajad, kellele ta on lubanud külalislahkust koos teiste Euroopa riikidega,» ütles Salvini.

Macroni on varem kritiseerinud ka Itaalia teine asepeaminister Luigi Di Maio, kes juhib eliidivastast Viie Tähe Liikumist (M5S). Di Maio süüdistas esmaspäeval Pariisi Aafrika jätkuvas koloniseerimises ja immigratsiooni põhjustamises.

Di Maio sõnul «peaks Euroopa Liit kehtestama sanktsioonid Prantsusmaale ja riikidele nagu Prantsusmaa, mis teevad Aafrika vaesemaks ja sunnivad inimesi sealt lahkuma».

Prantsusmaa kutsus Di Maio sõnavõtu tõttu selgitusi andma Itaalia suursaadiku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles