Starbucksi eksjuht kaalub sõltumatuna USA presidendiks pürgimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kohvikuteketi Starbucks tegevjuht Howard Schultz plaanib pürgida USA presidendiks.
Endine kohvikuteketi Starbucks tegevjuht Howard Schultz plaanib pürgida USA presidendiks. Foto: Elaine Thompson / AP / Scanpix

Endine kohvikuteketi Starbucks tegevjuht Howard Schultz kaalub enda sõnul 2020. aasta USA presidendivalimistel sõltumatu kandidaadina vabariiklasest USA riigipea Donald Trumpi vastu kandideerimist. 

«Kaalun tõsiselt presidendiks kandideerimist,» ütles Schultz usutluses telekanali CBS saatele «60 minutit». 

Kuigi enda sõnul on ta terve elu olnud demokraat, kavatseb ta kandideerida tsentristliku iseseisva kandidaadina väljaspool kaheparteisüsteemi.

65-aastane Schultz rõhutas, et me elame väga hapral ajal.

Starbucksi endine tegevjuht selgitas, et Trump pole mitte ainult presidendiks kõlbmatu, vaid nii vabariiklased kui ka demokraadid mõlemad tegelevad n-ö kättemaksupoliitikaga, ega tee seda, mida USA rahvas vajab.

Schultz on pärit New Yorgist, kuid oma varandusele pani ta aluse pärast Washingtoni osariiki kolimist, kus ta rajas 1980. aastatel Starbucksi. 

Ta tõrjus kartusi, et tema kandidatuur lõhestaks opositsiooni hääle ja tagaks Trumpile teise ametiaja.

«Ma tahan näha ameeriklasi võitmas. Ma tahan näha Ameerikat võitmas,» ütles Schultz CBSile. 

Üks demokraatide presidendikandidaadiks pürgijaid Julian Castro ütles telekanalile CNN, et Schultzi kandideerimine tagaks Donald Trumpile parima võimaluse saada tagasivalitud.

«Ma ei usu, et see oleks meie riigi parimates huvides,» sõnas Castro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles