Margot Arula: taimse toidu nautimiseks ei pea olema vegan

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ulli Luide / Taimne Teisipäev

29. jaanuaril kell 18:30 toimub Tallinna Õpetajate Majas ettekanne «Miks ja kuidas tähistada Taimset Teisipäeva?» Saab kuulda praktilisi nõuandeid, kuidas lihatarbimist vähendada ning taimset toidulauda tervislikult ja maitsvalt katta.

«Kuulama on oodatud kõik, kes soovivad sel aastal tervislikumalt ja mitmekülgsemalt toituda, tehes selleks korra nädalas lihast pausi ning rikastades oma menüüd maitsvate taimsete roogadega,» kommenteeris rahvatervise algatuse Taimne Teisipäev juht Margot Arula ja lisas, et veganiks kedagi ei pöörata.

Üritus keskendub ka eestlaste ühele põletavaimale terviseprobleemile — liigsele lihatarbimisele. Tervise Arengu Instituudi 2017. aasta uuringust selgus, et eestlaste toidusedelis on ligi 50% liiga palju lihatooteid, mis on ühtlasi 10 kg inimese kohta kõrgem Euroopa keskmisest. Liigse lihatarbimisega seostatakse muuhulgas suurenenud südamehaiguste, vähi ja diabeedi riski.

«Üks taimne päev nädalas on lihtne ja jõukohane, kuid samas väga oluline samm parema tervise ja enesetunde poole. Soovime aidata seda teha nii, et lihavabadest päevadest ei saaks enda piitsutamine, vaid aeg täis uusi ja põnevaid toidunaudinguid,» sõnas homset ettekannet läbiviiv Arula.

Ülemaailmsest Lihavaba Esmaspäeva (Meatless Monday) kampaaniast inspireeritud Taimne Teisipäev kutsub oma üritustesarjaga hoolima nii enda tervisest, keskkonnast kui ka loomade heaolust. Kampaaniaga on liitunud ka mitmed Eesti restoranid nagu Vapiano, Tokumaru, Sushi Plaza ja Mamo, kes teisipäeviti taimseid toite pakuvad.

Homme Õpetajate Maja Magistri saalis toimuv ettekanne on kõigile tasuta.

Ürituse kohta leiad rohkem https://www.facebook.com/events/356495425175082/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles