Liinibussi ja rongiga ületas mullu ebaseaduslikult Saksa piiri 14 000 migranti (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni pearaudteejaam, kuhu saabub suurem osa Austriast tulevaid ronge.
Müncheni pearaudteejaam, kuhu saabub suurem osa Austriast tulevaid ronge. Foto: Andreas Gebert / AFP / Scanpix

Saksa politsei tabas eelmisel aastal kokku umbes 14 000 sisserändajat, kes ületasid ebaseaduslikult riigi piiri liinibussi või reisirongiga, kõige enam inimesi tuli sel viisil Austriast.

Politsei sisedokumendi kohaselt jõudis liinibussiga riiki pisut alla 8000 sisserändaja ning rongiga natuke üle 6000 migrandi, kirjutas andmetega tutvunud Saksamaa regionaalne ajaleht Rheinische Post.

Kõige rohkem, umbes 6000 illegaalset piiriületajat tuli Saksamaale Austriast, sellele järgnesid Prantsusmaalt ja Šveitsist. Saksamaale sisenemise keelas politsei vaid Austria piiri ületanud migrantidele.

Suurem osa illegaalselt riiki sisenenud inimestest oli pärit Afganistanist, Nigeeriast, Iraagis, Süüriast ja Türgist.

Euroopa Kohus otsustas hiljuti, et Saksamaa kuulumine Schengeni piirkonda tähendab, et bussifirmadel on keelatud kontrollida reisijate dokumente, mis muudab ühistranspordiga ebaseaduslikult piiri ületavate inimeste üle arvestuse pidamise keerukamaks.

Saksamaa seaduse vastu, mis kohustas bussifirmasid enne piiriületust kontrollima reisijate passe ja elamislube, läksid kohtuse üks Saksa ja üks Hispaania transpordiettevõte.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles