Prantsuse ekspresident Hollande kuulati üle Malis mõrvatud ajakirjanike asjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malis mõrvatud ajakirjanike Ghislaine Dupont'i ja ja Claude Verloni fotod 2013. aasta novembris nende tööandja Radio France Internationale'i peamajas Issy-les-Moulineaux's Pariisi lähistel.
Malis mõrvatud ajakirjanike Ghislaine Dupont'i ja ja Claude Verloni fotod 2013. aasta novembris nende tööandja Radio France Internationale'i peamajas Issy-les-Moulineaux's Pariisi lähistel. Foto: Bertrand Guay / AFP / Scanpix

Kahe Prantsuse raadioajakirjaniku tapmist 2013. aastal Malis uurivad kohtunikud kuulasid allikate väitel tunnistajana üle Prantsusmaa endise presidendi François Hollande’i.

Pariisi kohtunikud vestlesid Hollande’iga 11. jaanuaril, et uurida tema mitteametlike vestluste kohta ajakirjanikega, milles ekspresident väidetavalt olla vihjanud informatsioonile, mis lükkab ümber Ghislaine Dupont’i ja Claude Verloni tapmist puudutava uurimise andmed.

Prantsusmaa endine president François Hollande.
Prantsusmaa endine president François Hollande. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Scanpix

Kohtunikud olla 10. detsembril kuulanud üle ka Prantsusmaa luureameti, Välisjulgeoleku Peadirektoraadi endise juhi Bernard Bajolet’.

57-aastane Dupont ja 58-aastane Verlon rööviti ja mõrvati 2. novembril 2013 Mali põhjaosas, kus nad olid kajastamas valimiskampaaniat raadiojaamale Radio France Internationale (RFI). Nad olid sõitnud Kidali usutlema tuareegi separatistide Azawadi Rahvusliku Vabastusliikumise (MNLA) esindajat ja rööviti tema kodu juures.

Tapatöö sooritamise tunnistas üles terrorivõrgustiku Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru Islami Maghrebi Al-Qaeda (AQIM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles