Ümberarvutamise tulemusena kasvas Saaremaal metsamaade pindala

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Arvo Meeks

Kui seni kasutati maamaksu arvutamisel maamõõtjate katastrile esitatud andmeid, siis sellest kasutatakse aerofotosid, ümberarvutamise tulemusena kasvas Saaremaal metsamaade pindala, kirjutab Saarte Hääl.

Kui seni kasutati maamaksu arvutamisel maamõõtjate katastrile esitatud andmeid, siis sellest aastast käib maade arvestus aga aerofotode alusel. See aga tähendab, et metsamaana võetakse automaatselt arvesse ka pisemgi metsatukk krundi serval. Metsamaale aga kehtib kõrgem maksustamishind.

Esimese ümberarvutamise tulemusena kasvas Saaremaal metsamaade pindala 14 364 hektari võrra, mille arvelt vähenes põhiliselt «muu maa» pindala 10 510 hektari võrra. 5819 hektari võrra vähenes looduslik rohumaa, haritava maa pindala suurenes aga 1179 hektari võrra.

Muhu suurus on 19 800 hektarit ja uue arvestuse järgi on seal metsamaad 1348 hektari võrra senisest rohkem.

Saaremaa vallavalitsuse maakorraldusspetsialist Pille Pukk selgitas, et maamaksumäärad 2019. aastal ei muutu, muutuvad ainult maamaksu arvutamise alusandmed. Näiteks üks hektar senisest rohkem metsamaad lisab maamaksule ligikaudu 5 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles