Swedbank teenis Eestis võimsa kasumi (8)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Swedbank Eesti möödunud aasta kasum ulatus 207 miljoni euroni, mis kasvas võrreldes 2017. aastaga 21 protsendi võrra. Kasvu põhjustasid panga sõnul suuremad tulud, kasvanud kliendiaktiivsus, laenukahjumite reserv ja madalam maksukulu.

Puhas intressitulu kasvas kuus protsenti. Kasvu taga olid peamiselt suuremad laenumahud, millised kasvasid eelmise aastaga võrreldes seitsme protsendi võrra. Toetatuna tugevast majanduskasvust ja jätkuvast palgatõusust kasvasid nii eraisikutele väljastatud kodu- ja tarbimislaenud kui ka ettevõtetele väljastatud laenud ja liisingud, teatas Swedbank.

Hoiused kasvasid eelmise aastaga võrreldes 10 protsendi võrra. Kasvasid nii era- kui ka äriklientide hoiused.

Puhas teenustasutulu kasvas kolm protsenti peamiselt tänu kõrgemale kaarditehingutest, maksete töötlemisest ja varahaldusest saadud tulule. Kogutulu kasvas võrreldes eelmise aastaga viis protsenti.

Kogukulud kasvasid ühe protsendi võrra. Tulemust mõjutasid suurenenud personalikulud. Laenukahjumite reserv vähenes 14,8 miljoni euro võrra, võrdluseks 2017. aasta samal perioodil vähenes laenukahjumite reserv 3,2 miljoni euro võrra.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles