Hiiumaa vallavanem seisab silmitsi umbusaldusvavaldusega (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reili Rand
Reili Rand Foto: Hiiu Leht

Hiiumaa vallavolikogu istungil avaldas 23-liikmelise volikogu üheksa liiget umbusaldust vallavanem Reili Rannale.

Umbusalduse allkirjastasid opositsiooni liikmed Inge Talts Keskerakonnast ja valimisliidu Kodusaar liikmed Tarmo Mänd, Jaan Harak, Artur Valk, Ants Orav, Tiit Paulus, Jüri Preobraženski, Antti Leigri ja Toomas Remmelkoor, kirjutab Hiiu Leht.

Umbusaldajad leiavad, et vallavanem ei ole suutnud valda juhtida kogukonda kaasates, on eitanud olulisi probleeme ja jätnud need lahenduseta, ületanud oma pädevuse piire ja tekitanud vallale olulist kahju.

“Olen vallavanemana kõigis oma sõnades ja tegudes toiminud alati Hiiumaa hüvanguks, täie pühendumuse ja lugemata töötundidega. Olen nõus, et alati saaks tööd teha veelgi rohkem ja paremini, kuid umbusaldusavalduses esitatud süüdistusi ei saa ma omaks võtta,” ütles vallavanem Hiiu Lehele.

Vallavanemale esitatud süüdistused puudutavad Hiiumaa spordikeskuse rajamist. Planeeritud asukohas Põllu tänaval võib see 16 meetri kõrgune ehitis umbusalduse avaldajate hinnangul tuua kaasa olukorra, et Hiiumaa haigla kopteriplatsi ei saa enam kasutada meditsiinilendudeks. “Kahetsusväärselt jätab avaldus mulje, et ajendiks on olnud puhtalt volikogu vähemuse poliitiline soov ära teha ning näidata mind isiklikult ja vallavalitsust saamatutena,” kommenteeris vallavanem. “Seda enam, et umbusaldusavalduse aluseks on pooleliolev detailplaneeringu menetlusprotsess, mille osaks on ka erinevate vastuolude lahendamine.”

Randsel selgitas, et kuna spordikeskuse detailplaneeringu koostamise protsessis on ilmnenud uued asjaolud, suheldakse erinevate ametkondadega olukorra lahendamiseks, ilma inimelusid ja spordikeskust vastandamata. “Otsime aktiivselt lahendust, mis võimaldaks jätkuvalt kasutada kopteriplatsi haigla juures ja et ka protsess uue spordikeskuse rajamiseks saaks plaanipäraselt jätkuda.”

Äsja läbi kukkunud volikogu esimehe umbusaldushääletust ja tema enda vastu algatatud umbusaldusavalduse ühisosaks nimetas Rand esitajaid ning asjaolu, et lahenduste pakkumise asemel keskendutakse poliitilisele võitlusele.

Loe lähemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles