Ordeniga pärjatud Juurikas (2)

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loetud minutid tagasi kirjutas Vabariigi President Kersti Kaljulaid alla käskkirja, millistele tublidele Eesti inimestele ta tänavu vabariigi aastapäeva eel teenetemärgid annetab. Üks Eesti riigi teenetemärgi saajatest on kirjandusminister, rahva poolt palavalt armastatud humorist, kirjanik, ajakirjanik, melomaan ja DJ Mart Juur. Telesaade «Radar» uuris Mart Juurt ümbritsevatelt inimestelt, mis mees ta on.

«Minu meelest ei ole Mart seda tüüpi looja, kes teeb elu jooksul paar kamakat valmis ja siis nii on. Ta on just selline mosaiigiladuja. Iga päev paneb paar killukest,» räägib Juure vana sõber Andrus Kivirähk, kaassaatejuht populaarsest Raadio 2 saatest «Rahva Oma Kaitse».

«Ta on tegelikult väga tõsine inimene. Ta võtab väga tõsiselt oma kohustusi, töid. Ta suhtub väga tõsiselt sellesse, et tema lähedastel ja sõpradel oleks kõik hästi,» lisab tütar Maria, kes on tunnustatud muusik laias maailmas.

«Päris vihastamas ei ole ma Marti näinud, aga kergelt pahurat või mittenõusolevat Marti olen ma küll kohanud. Aga seda juhtub nii harva,» lisab sõber ja kaassaatejuht «Ärapanijast» Peeter Oja. Mida sõbrad ja lähedased Mart Juure ordeni saamisest arvavad ning kuidas Juur ise uudisesse suhtus, näeb "Radari" videoloost.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles